Bu Blogda Ara

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Atom Mangolia


Şu sıralar nette çokça rastlıyoruz mangolia tariflerine...
İsmi pek afili olsada,pudigin üzerine bisküvi ufalanmış hali :)
'Muhallebi' desek,kimse dönüp bakmaz,'Mangolia',pek bi cezbediyor insanı :)
Ama bu tarifin içinde yok yok!O yüzden Atom dedim.
Öyle lezzetli ki;ağzınızı bi sürünce bi daha çekemiyorsunuz :)

Malzemeler=
1 litre süt
3 kaşık nişasta
3 kaşık un
1 bardaktan az eksik şeker
1 pk.vanilya
1 kaşık tereyağı
1 çay bardağı fındık
Yarım çay bardağı ceviz
1 kaşık hindistan cevizi
1 muz
1 kase çilek
1 armut
Hazırlanışı=
Süt,nişasta,un ve şekeri tencereye alıp karıştırıyoruz.Kaynamaya başlayınca fındık püresini,iri çekilmiş cevizi,vanilya,hindistan cevizi ve tereyağını ekliyoruz.Bi taşım kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Ilıyınca mikserle 1-2 dk. çırpıyoruz.Küp küp doğranmış meyveleri ekliyoruz.Kaseye bir kepçe muhallebi döküp ortasına bir tane hanımeller bisküvi yerleştiriyoruz ve üzerini muhallebiyle tamamlıyoruz.
Not=Ceviz ve fındık,muhallebinin rengini karartsa da,çok güzel bi lezzet veriyor.
Bence süte en çok yakışan meyveler bunlar.Tercihe göre şeftali ve kavun da eklenebilir:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder