Bu Blogda Ara

24 Mart 2014 Pazartesi

Parmak Kebabı



Parmak köftelerin bendeki mazisi hayli eski...Çok beğenildiği için yapmaya devam :)
Sunumu zaman aldığından kalabalık misafire tercih etmiyoruz.
Köfte iskender tarzında,bu güzel lezzetle herkes tanışsın istiyorum...

Malzemeler:4 kişilik,300 gr kadar kıyma
1 büyük kuru soğan
1 çay bardağı bayat yada kuru ekmek(çekilmiş)
yarım çay bardağı su
1 yumurta
2 diş sarımsak
Bir tutam maydanoz
kırmızı biber,karabiber,kimyon,kekik,tuz
Sıvıyağ
Sosu ve iç harcı için:
2 patates,ekmek veya pide
1 kase yoğurt
Sosu için:3 kaşık tereyağı,2 domates,2 diş sarımsak,1 tatlı kaşığı salça
Hazırlanışı:Köfte malzemelerini 5 dk.kadar yoğurun.
Bir gün önceden yapıp dinlendirirseniz daha lezzetli olur.
Köftelerimizi parmak kalınlığında yuvarlıyoruz.Fırın tepsisine sık sık diziyoruz.(tavada da kızartılabilir).Patatesleri yuvarlak dilimleyip,zeytinyağı,tuz ve bol baharatla karıştırıp,tepsiye,köftelerin yanına koyuyoruz.200 derecede pişiriyoruz.Köfteler pişmeye yakın,pideleri küp küp doğrayıp,fırına veriyoruz.
Servis tabağının kenarlarına patatesleri diziyoruz.Ortasına kızarmış pideleri tepeleme koyuyoruz.Üzerine yoğurt döküyoruz.Köfteleri diziyoruz.Sosu için tereyağını tavada eritip,çekilmiş sarımsakları kavuruyoruz.Salçayı ve domatesi de ekleyip kaynatıyoruz.
Orta kıvamlı bu sosu köftelerimizin üzerine gezdiriyoruz...
Fotoğraf çekmeyle vakit kaybetmeden,sıcak sıcak yiyoruz :D
Afiyet olsuuun!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder