Bu Blogda Ara

28 Şubat 2014 Cuma

Top Şekerler


     4-5 yıl olmuştur bu tarifi öğreneli...O gün bu gündür vazgeçilmezlerim arasında...
Dilediğiniz gibi esnetebilirsiniz.Dekoratif bi yanı var çünkü...
Saksıda sunmakta bunlardan biri...Misafir çok olduğunda masaya iki saksı iyi oluyor.Az olduğunda da küçük bardaklara takıyorum,birer porsiyonluk...Minik muffin kağıtlarına da yerleştirebilirsiniz.Çubuklara fiyonklar takıp,şeffaf poşetlere koyarak,doğum,yaş günü vb.özel günlerinizde misafirlerinize ikram edebilirsiniz...Tarif burada...gerisi hayal gücünüze kalmış :D
Tadı mozaik pastaya benzediği için,bu pastanın tutkunu olan eşim,abur cubur delisi Zülal,Şekillere pek bi ehemmiyet veren Ensar,birlik olup buzdolabının kapağını yalama ediyorlar :D :D

Malzemeler:
2 pk.petibör bisküvi
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı çekilmiş fındık
1pk.bitter çikolata
5 kaşık şeker
yeteri kadar süt


Hazırlanışı:
Bisküvileri robotta çekin.Tereyağı,şeker ve yarım pk.(40 gr.)bitteri tavada eritin.Bisküvilere ekleyin.Fındığı da katıp,yavaş yavaş süt ilave ederek yoğurun.Hamurun toparlanmasını sağlayın.
Çok cıvık olmayacak.Topitop büyüklüğünde yuvarlayın.Markette -tahta karıştırıcı- adıyla dondurma çubuğuna benzer çubuklar satılıyor.Toplarınızı onlara takın.
Saksı yerine tabakta servis edecekseniz,çubukları makasla ikiye kesin,öyle takın.
Buzdolabında iki saat dinlendirin.Çikolatayı benmari usulü eritip.Toplarınızı batırın.Beyaz yada pembe damla çikolatalar da eritebilirsiniz.Üzerini dilediğiniz pasta süsleriyle,hatta fındık fıstık ile süsleyebilirsiniz.Tabakta servis edecekseniz,tabağa yapışmaması için sadece bir yüzünü çikolataya batırın...Afiyet olsun :))
 Bunlar da sizin için derlediğim sunum önerileri...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder