Bu Blogda Ara

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Çikolatalı Cheesecake


Çikolatalı Cheesecake

Tabanı için=
2 paket Ülker başak büskivi yada Eti burçak klasik,
100 gr tereyağı
1 su bardağı fındık
Tereyağını eritin büskivileri ve fındıkları rondodan geçirip hepsini harmanlayın.
 22 cm lik kelepçeli kek kalıbının altına yuvarlak yağlı kağıt kesip yerleştirin.
 Malzemeyi kek kalıbına elinizle bastırarak döşeyin derin dondurucuda yarim saat bekletin.
Fırını 180 dereceye ısıtin.
Krema Malzemesi=
 2 paket (600 gr) labne peyniri
1 kutu krema
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya 
3 yumurta 
Kremanın yapılışı=
Labne peyniri ve şekeri çırpın.Yumurta hariç tüm malzemeleri ekleyin.
Biraz daha çırpın.(Kek gibi uzun süre çırpmıyoruz sulanmasin)yumurtaları teker teker kırıp karıştırin Buzdolabındaki kek kalıbına kremayı boşaltın.Kalıbın altına büyük bir alüminyum folyo serip etrafını kaplayın ve içinde iki parmak su olan fırın tepsisinin içine oturtun.
Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
Piştikten sonra fırının kapağına kasik sıkıştırıp 1 saat bu şekilde soğumasını bekleyin.
 Çikolata Ganajı icin=
2.5 paket bitter çikolata (200 gr.)
1 paket sivi krema 
 Kremayi bir tencerede kaynatmadan bir kere fokurdayacak kadar ısıtalım.
 Küçük parcalara ayırdığımız cikolataları içine atıp eritelim.
Cheesecakemizin üzerine döküp en az 2 saat,tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin.
Kelepçe kalıptan çıkarıp servis yapın. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder