Pamuk Poğaça |
Ablamdan aldım tarifi,çok methetmişti.
Gündeki herkesin kağıdı kalemi alıp tarif yazdığını söylemişti.
Bugün benimde başıma geldi :)
Fırınım hamur işlerini çok kurutur.
Öyle ki poğaçalar fırından çıkar çıkmaz su serper,üzerini örterim.
Fakat ilk defa böyle bi işleme gerek kalmadan yumuuuşacık,miss poğaçalarım oldu.
Malzemeler:
Bir su bardağı süt
Bir su bardağı su
Bir su bardağı sıvıyağ
Beş çorba kaşığı şeker
Bir çorba kaşığı tuz
Bir kaşık kuru maya
Aldığı kadar un
İçi için:
200 gr beyaz peynir
Bir su bardağı rendelenmiş kaşar
Bir tutam maydanoz
Hazırlanışı:
Malzemeleri azar azar un ilavesiyle yoğurun.
Hamur hafif elinize yapışıyorken un ilave etmeyi bırakın.
1 saat kadar dinlendirin.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,yuvarlayın,
elinizle ortasına bastırıp içine peynirli harçtan koyun,kenarları ortada toplayıp birleştirin.Ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı,haşhaş,susam vb.serpip,180 derece fırına verin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder